Kloffa Clothing erbjuder en verkligt ekologisk garderob

Hur man beställer

1. Välj en intressant produkt

Du har ett brett utbud av produkter gjorda av återvunnet material, Vi förser dig med de mest ekologiska lösningarna för kläder. Bara våra populäraste produkter syns på vår nätsida, så kontakta oss gärna om en lämplig produkt inte hittas. Vår kunniga personal kommer sedan att leta efter en lösning som passar dig.

2. Bifoga en bildfil av logon eller texten till offertförfrågan

Vi erbjuda alla den mest populära sätt att göra märkningar och hjälpa med logo design och anpassning om du behöver. Om du önskar kan du även skicka en offertförfrågan utan logo.

3. Vi tar hand om allt annat åt dig

Vi erbjuder en skräddarsydd lösning just för dina behov till ett konkurrenskraftigt pris. Vi skapar även digitala exempelbilder av de färdiga produkterna och vi kan öppna en webbutik för er, där varje medlem i gruppen kan köpa sin egen produkt med några klick. På så sätt behöver ni inte oroa er för att själv samla beställningar och pengar. Men om du så önskar kan du även beställa direkt utan en webbutik.

Produktmärkning

Vi erbjuder alla de mest populära anpassningsmetoderna från tryck till broderi efter kundens önskemål.

Alla märkningar är gjorda med hög professionalism i hög kvalitet och tillförlitligt i Finland. Alla våra produkter är dessutom certifierade och ansvarsfullt tillverkade, vilket är utmärkt för märkning. Priset på märkning beror till stor del på märkningstekniken, storleken på beställningen och antalet färger. Låt oss veta dina önskemål så att vi kan skapa en skräddarsydd lösning för dina specifika behov till ett konkurrenskraftigt pris. Vid behov hjälper vi dig även att designa och redigera Logoprodukten kostnadsfritt.

Produkttryck

Vet du skillnaden mellan tryck och broderi? Att använda rätt trycktekniker är avgörande för utskriftens hållbarhet. Valet av den mest lämpliga metoden beror på produkten, själva logoprodukten och dess placering. Du behöver dock inte vara ett tryckeri, eftersom våra experter alltid ger dig rekommendationer för att välja den mest lämpliga tryckmetoden för din beställning.

Baserat på många års erfarenhet erbjuder Kloffa endast sina kunder högkvalitativa tryckmetoder. Nedan har vi sammanställt grunderna för de mest populära teknikerna så att du vet vilken typ av behandling dina kläder har fått.

Screentryck

Screentryck är en traditionell tryckmetod där färgen trycks genom trycktyget i ramen på tryckytan. Tack vare de tjocka, ogenomskinliga och hållbara färgerna ger screentrycket ett mycket högkvalitativt och exakt tryck. Populariteten för denna tryckteknik med högre volymer förklaras av överlägsen kostnadseffektivitet och kvalitet. Men för att uppnå kostnadsfördelar måste utskrifterna vara likadana. Eftersom varje färg skrivs ut separat i screentryck, rekommenderar vi att överväga andra tryckmetoder för flerfärgstryck.

Thermotransfertryck

Som namnet antyder fästs en termisk transferetikett tryckt i thermotransfertryck på tryckytan med hjälp av värme. Den absoluta styrkan hos värmeöverföring är dess fördel i att utföra flera markeringar eller flerfärgsutskrifter. Termisk transfertryck används i stor utsträckning, särskilt vid tryckning av tröjnummer. När du tvättar värmetryckta produkter, kom alltid ihåg att tvätta dina kläder ut- och in och i max 40 grader.

Broderi

Vid broderi sys trycket på tryckytan. Broderi kan kombinera färger och detta anses av många vara det coolaste sättet att dekorera en tryckt produkt. Sömmen är stark och tål tvätt bra. Stora broderier kan dock göra små textilier canvas, men tryckmetoden är utmärkt för att markera collegetröjor, till exempel. Kostnaden för broderi bestäms av antalet stygn, så storleken på trycket kan påverka priset.

Vanliga frågor / FAQ

Vad är den minsta beställningskvantiteten för tryckta produkter?

Vår minsta beställningskvantitet är 10 produkter. Kostnadseffektiv beställning börjar dock ofta med 20 produkter eftersom textiltryck är ett seriejobb och innebär flera förberedelsesteg. Om du planerar att beställa ett mindre parti kan du överväga om andra produkter med samma tryck skulle kunna ingå i beställningen.

Hur kan jag begära en offert och vilken information behöver du?

Välj de produkter du är intresserad av i erbjudandekorgen här och bifoga en bild på Logoprodukten eller texten. Om du vill kan du även skicka ett meddelande i fritt format här. Efter det tar vi hand om allt åt dig.

Säljer du tröjor utan tryck?

Ja, du kan även få produkter från oss utan tryck eller broderi.

Hur långa är dina leveranstider?

Vanligtvis är vår leveranstid 12-15 arbetsdagar från beställning och leverans av det tryckta materialet. Våra leveranstider kan dock variera beroende på storleken på beställningen och trängselsituationen, men du kan vara säker på att våra kundtjänstrepresentanter alltid kommer att hålla dig uppdaterad om hur beställningen går. Vi strävar alltid efter att leverera de beställda produkterna så snabbt som möjligt.

Hur förbereder jag utskriftsmaterialet?

Det räcker att det tryckta materialet är i digital form. Men för att påskynda processen rekommenderar vi att du laddar upp en vektoriserad fil (.ai, .eps, .svg).

Kan jag pröva kläder innan jag beställer?

Ja, provkläder kan du hämta från vårt kontor om du så önskar. Vid behov kan vi även skicka dem via post. Provkläder förpliktar dock inte själva beställningen.

Om jag förser dig med mina egna skjortor, kan ni trycka dem?

Vi trycker endast vårt eget sortiment. Därför är det värt att titta på om vi kan hitta rätt produkt för dig i vårt urval eller sätta ett budskap på den, så letar vi efter ett alternativ som passar dina behov.

Vad händer om jag inte är nöjd med de produkter jag får?

Kundnöjdhet är det viktigaste för oss, därför hanterar vi även reklamationer på rätt sätt. Om du av en eller annan anledning är missnöjd, vänligen kontakta oss så ska vi se hur vi kan rätta till den orättvisa du upplevt.

Hur säkerställer du ansvaret för dina kläder?

Vi kontrollerar produktionen, vår leverantörskedja och våra noggrant utvalda partners genom nära samarbete och aktiv kommunikation. Dessutom är våra råvaror och partners garanterade av certifikat utfärdade av tredje part. Utöver ansvar garanterar certifikat ofta också hög kvalitet.

Jag vill inte ha produkter gjorda av återvunnet material. Kan jag bara köpa det billigaste möjliga?

Det finns flera leverantörer där man kan köpa billiga skjortor som belastar miljön och producerar nytt avfall. Vi vill inte vara en av dem, så vårt urval innehåller endast de mest ekologiskt vänliga lösningarna för kläder. Du kan också bli förvånad över att ett bättre alternativ kanske inte ens kostar en kopp kaffe mer än det billigaste alternativet.

Varför är användningen av återvunnet material mer miljövänligt än rättvis handel eller ekologisk bomull?

Rättvisemärkta produkter innebär att de är tillverkade i enlighet med etiska handelsstandarder. Rättvisemärkta produkter syftar med andra ord till att uppnå rättvisare handelsavtal. Detta löser dock inte problemen med till exempel ökat avfall eller överförbrukning av vatten.

Organisk avser naturlig produktion av råvaror, oftast bomull. Organisk bomull betyder att bomull inte har modifierats genetiskt eller använts med vissa gifter. Detta löser dock inte heller problemen med ökat slöseri eller överkonsumtion av vatten. 

Organiska produkter eller rättvisemärkta produkter löser alltså inte det problem som skapas av linjär produktion, som uppstår genom det enorma behovet av nya resurser. 

Genom att använda produkterna i Kloffa Clothings sortiment, som är tillverkade enligt principerna för den cirkulära ekonomin, kan en spiralvärdekedja uppnås. Baserat på en cirkulär ekonomi kan vi tillsammans göra verkligt ekologiska val som löser dina behov och tjänar miljöns intressen.

Kloffa Clothing

Vi är ett finskt företag som fötts ur en önskan att utveckla textilindustrin till ett mer miljömässigt och socialt ansvarsfull spelare. Vår verksamhet bygger på att ersätta den linjära produktionsmetoden med cirkulära ekonomimetoder. Vi är specialiserade på produkter tillverkade av återvunnet material, vars produktion inte kräver odling av ny bomull, utan använder befintliga material som råvara. Därmed löser vi två globala problem: förbrukningen av naturresurser och ökningen av avfall.

Utöver de mest ekologiska produkterna och produktionsmetoderna som möjligt vill vi tillhandahålla kvalitetsservice. Ett heltäckande produktsortiment, högkvalitativa märkningar, vår kunniga personal och e-handelslösningar för samhällen gör vår tjänst tillförlitlig och flexibel. Vi vill vara en pionjär inom kläder och erbjuda företag, studenter, föreningar och alla andra samhällen möjligheten att ta konkreta åtgärder för en bättre framtid. För närvarande är vi Finlands första och enda leverantör av logoprodukter specialiserade på cirkulär ekonomi.

Våra principer

1. Kvalitet

Högkvalitativa och hållbara produkter är grunden för vår verksamhet. Kundnöjdhet är vår högsta prioritet.

2. Flexibilitet

Vi är ett fullservicehus där vår kunniga personal letar efter lösningar även på de mest utmanande situationer. Vi erbjuder mer än bara kvalitetskläder.

3. Hållbarhet

Alla våra produkter är hållbart tillverkade och certifierade. Vi är en miljömässigt, socialt och administrativt hållbar aktör.